l-icon Goede en goedkope rijlessen

Theorie Certificaat

Voordat je op rijexamen of Tussentijdse toets kunt gaan moet je in het bezit zijn van een Theorie Certificaat. Het studeren hiervoor kun je grotendeels zelf doen. Je kunt studieboeken en eventueel een cd-rom met oefentoetsen gebruiken die je via ons of zelf kan bestellen.
Nieuw in mijn rijschool is itheorie. Hierbij kun je online gewoon thuis in je eigen tempo je theorie studeren. Het is een effectieve manier om je theoriekennis op te doen. Je gaat stap voor stap door het theoriegedeelte waarna je na ieder hoofdstuk een oefen theorie examen moet doen om verder te kunnen leren.
Lees hier alles over online theorie leren
Daarna is het misschien handig om een ééndagscursus die volledig is afgestemd op het behalen van het Theorie Certificaat te volgen. Hiervoor werken wij samen met rijbewijsmanagement Heerlen. Meer info hierover kun je bij ons krijgen of via: www.rijbewijsmanagement.nl of bellen naar: 045-5258398.
Dit is alleen verstandig als je de theorie ook echt beheerst. Indien je goed bent voorbereid kun je opgaan voor je theorie. Dit kun je via ons of zelf aanvragen bij het www.cbr.nl/reservering.pp. Het is verplicht een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben.

Tussentijdse Toets

Je kunt tijdens het rijlessen een Tussentijdse Toets aanvragen. Zo krijg je een beeld van hoe het er op je echte examen aan toegaat. Je kunt hier dan ook niet voor zakken of slagen. Wat je er wel mee kan bereiken is een vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres. Let op dat dit alleen geldt voor je eerste examen. Hierna vervalt deze vrijstelling. Onderzoek heeft uitgewezen dat de slagingskans met 20% toeneemt. Om deel te nemen moet je in bezit zijn van een geldig Theorie Certificaat.
Hiervoor geldt ook dat je een geldig legitimatiebewijs bij je moet hebben.

Praktijk examen

Na de opleiding ben je dan eindelijk klaar voor je Praktijk examen. Deze duurt gemiddeld 55 minuten. De datum wordt in overleg met ons besloten alvorens wij het examen voor je aanvragen.Hiervoor geldt ook dat je een geldig legitimatiebewijs bij je moet hebben.